Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό παρά το Φιλάγριον Όρος.(φωτο.)



 Πραγματοποιήθηκε και εφέτος 10 Σεπτεμβρίου, η ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό στο Όρος Πάστρα  από ομάδα Νέων, οι οποίοι προσήλθαν για να ανέβουν πεζοπορούντες,προσευχόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό,στον Τίμιο Σταυρό όπου εδώ και πολλά χρόνια στέκεται ακοίμητος φρουρός και προστάτης της Ιεράς Μονής και των Κατοίκων των Ερυθρών, Φωτοβολών και Ουρανογείτων.

Αφού τελέσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού μετά του Τιμίου Ξύλου,παρά τους σφοδρούς ανέμους, προσκύνησαν όλοι και επιστρέφοντας τους περίμενε πλούσιο Μοναστηριακό κέρασμα από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής .

Ευχή του Γέροντα Δωροθέου και όλων των συμμετεχόντων, κάθε χρόνο και περισσότεροι να πλαισιώνουν αυτή την ευλογημένη ανάβαση και να λαμβάνουν την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό.






Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

 Ιερα Αγρυπνία θα τελεσθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ και ώρα 20:30  επί τη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό παρά το Φιλάγριον Όρος.



Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί και ώρα 8:30 θα πραγματοποιηθεί η Ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό παρά το Φιλάγριον Όρος.

Η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει νωρίτερα (8:30) ώστε να ξεκινήσουν οι Προσκυνητές την Ανάβαση πεζή  καιρού επιτρέποντος.

Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να ανεβεί και με αυτοκίνητο, για να συμμετάσχει  στην ακολουθία μετά του Τιμίου Ξύλου το φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή, που θα λάβει χώρα στην κορυφή όπου και ο Τίμιος Σταυρός.

Μετά το πέρας του προσκυνήματος στον Τίμιο Σταυρό θα προσφερθεί κέρασμα όπως κάθε χρόνο στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Ιερά Aγρυπνία επί τη Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.




 Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ερυθρών την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ και ώρα 8:30 επί τη Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Διαβάστηκαν περισσότερο..