Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέψεις Προσκυνητών απο την Λειβαδιά και από τον Πειραιά.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφτηκαν το Μοναστήρι μας Προσκυνητές από την Λειβαδιά εκ των οποίων για κάποιους είναι η πέμπτη φορά που έρχονται, και κάποιοι συνδέονται με δεσμούς φιλίας με τον Γέροντα.Ιδιαίτερη ήταν η ευλογία της παρουσίας της Γερόντισσας Δοσιθέας με τη συνοδεία της η οποία για πρώτη φορά επισκέφτηκε την Μονή μας.

Σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφτηκαν το Μοναστήρι μας Προσκυνητές από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιώς. Είναι η τέταρτη φορά και για την Ενορία του Αγίου Δημητρίου που διοργανώνει εκδρομή στο Μοναστήρι μας. Η χαρά του Γέροντα μεγάλη διότι είχε την ευκαιρία να συναντήσει  για μία ακόμη φορά τον παλιό του συμμαθητή πριν 28 χρόνια π. Δημήτριο Αρώνη ο οποίος συνόδευε το πούλμαν μιας και είναι Προϊστάμενος και Εφημέριος του εν λόγω Ιερού Ναού.

Αμφότεροι οι επισκέπτες αφού προσκύνησαν στο Καθολικό της Μονής το εικόνισμα του Προφήτου Ηλιού,της Παναγίας της Παραμυθίας και Ιερά Λείψανα,ξεναγήθηκαν από τον Γέροντα και στη συνέχεια περάσανε για κέρασμα στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Μονής όπου εκτός των κερασμάτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με τον Γέροντα και να του θέσουν ερωτήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής πρόσφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους και από μια Εικόνα του Αγίου, ευχόμενοι να εορτάσουν τα Χριστούγεννα με υγεία και κάθε ευλογία όπως και τις υπόλοιπες εορτές του Δωδεκαημέρου και σύντομα να ξαναβρεθούν και πάλι στην Μονή.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με κάποια στιγμιότυπα και από τις δύο επισκέψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας εδώ

Διαβάστηκαν περισσότερο..