Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ Προφήτη Ηλία Ερυθρών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλοχίου



Σήμερα στην Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλοχίου.Πολλοί Προσκυνητές παραβρέθηκαν στην Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απο την Επανίδρυση της Ιεράς Μονής .
Όλοι ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι συμμετέχοντας και στην Θεία Κοινωνία αλλά και στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε.Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ.Κωνσταντίνον για την ευλογία να βρίσκεται στην Ιερά Μονή απηύθυνε λόγους πνευματικούς και ωφέλιμους ,αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γέροντα που απο μικρό παιδί τον γνωρίζει και ενα περιστατικό απο την γνωριμία του με τον Άγιο Πορφύριο.
Ο Γέροντας της Ιεράς Μονής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και του προσφερε ένα κέντημα με το πρόσωπο του Χριστού εργόχειρο των Πατέρων,το πρώτο έργο τους μιας και πρώτη φορά Λειτούργησε Αρχιερέας απο την Επανίδρυση της Ιεράς Μονής.
 Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στο Αρχονταρίκι και τέλος ο Σεβασμιώτατος δίνοντας μία επιπλέον ευλογία παρέμεινε και στην Τράπεζα που παρέθεσε ο Γέροντας προς Τιμήν του.Είναι περίεργο αλλά και συγχρόνως ευχάριστο να επιτελούνται τέτοια πνευματικά γεγονότα στο άλλοτε ερειπωμένο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Ερυθρών.
Εμείς οι Φίλοι,Προσκυνητές και Κάτοικοι των Ερυθρών ευχαριστούμε τον Θεό και τον Προφήτη για την παρουσία των Πατέρων στο ευλογημένο αυτό Τόπο και ευχόμαστε να συνεχίσουν να υπάρχουν στην ζωη μας και στον Τόπο μας γιατί η προσφορά της Ιεράς Μονής ήταν και είναι μεγάλη.












































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας εδώ

Διαβάστηκαν περισσότερο..