Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο Εόρτιο μήνυμα εκ της Ιεράς Μονής.Ιδιαιτέρως για τους αδελφούς μας από το εξωτερικό,που στηρίζουν την σελίδα των Φίλων της Ιεράς Μονής, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,το Ηνωμένο Βασίλειο,την Γαλλία,την Γερμανία,την Ρωσία,την Βουλγαρία,την Αλβανία,την Φιλανδία, την Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τον Καναδά, την Τσεχία, την Αυστρία,και την Ελληνικοτάτη μας Κύπρο.


 Σήμερον ο Χριστός, εν Βηθλεέμ γεννάται εκ Παρθένου. Σήμερον ο άναρχος άρχεται, και ο λόγος σαρκούται. Αι δυνάμεις των ουρανών αγάλλονται, και η γη συν τοις ανθρώποις ευφραίνεται. 

Αγαπητοί μας αδελφοί και  αδελφές, να έχετε την χαρά του νεογεννηθέντος Χριστού. Με αυτό το απλό γραμματάκι θελήσαμε κι εμείς εφέτος να επικοινωνήσουμε διαδικτυακά μαζί σας με το σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. Σας στέλνουμε καρδιακά και ψυχικά τις πολλές μας ευχές, την πολλήν  μας αγάπη και την ζεστασιά της Αγίας του Χριστού μας φάτνης. Έτσι με αυτόν τον πνευματικό τρόπο, δηλαδή την αγάπη την οποία έφερε η γέννα του Χριστού,αφού ο ίδιος αυτό επεθύμησε κι αυτό εδίδαξε ως τρόπο ζωής, συμπεριφοράς αναπνοής και εκπνοής,μόνο την αγάπη. 

Σε σας απευθύνομαι όπου ζείτε στα τέσσερα σημεία του πλανήτη,με τις όμορφες οικογένειές σας,και ευαρεστείτε τον Κύριο με την φιλοτιμία σας και την αγάπη που έχετε μεταξύ σας,και με τους άλλους συνανθρώπους σας.Να έχετε υγείαν και χαράν πνευματικήν, αυτά τα δύο είναι τα πιο ωραία ονόματα,τα πιο ωραία λόγια,τα πιο ωραία πρόσωπα. Αν δεν έχομε υγείαν και χαράν πνευματικήν δεν έχουμε τίποτε αφού απουσιάζει ο Χριστός από τη ζωή μας. Με νοικοκύρη και αφεντικό στο σπιτικό της ζωής μας που δεν είναι άλλος παρά ο Ιησούς  Χριστός, ποτέ,πουθενά,και με τίποτε,δεν θα αισθάνεστε ξενιτεμένοι αλλά ενωμένοι με τον Χριστό και με τα άγιά του μυστήρια. Δώσε κάτι και στον άλλον που είναι ο ίδιος ο Χριστός και θα σου έρθουν πολλά πλούτη,πολλές χαρές, πολλές Θείες ευλογίες. Δεν είστε μόνοι έχετε και τέσσερα αδέρφια πνευματικά στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών που νοιάζονται και προσεύχονται για σας,και ένα καντήλι θαμπερό και ένα αγνοκέρι και λίγο μοσχοθυμίαμα μαζί με τις προσευχές όλων μας καίνε και για σας καθημερινά μπροστά στα πόδια του Χριστού μας, και της Μητέρας των ξενιτεμένων Κυρίας Θεοτόκου και του προστάτου μας Προφήτου Ηλία.

Με αυτές τις ταπεινές αδελφικές σκέψεις τις γεμάτες όμως αγάπη προσκυνήστε τη γέννα του Θεανθρώπου.Χαιρετήστε τον και επιθυμείστε να μπει ο Χριστός  της ταπεινώσεως,της αγάπης,της μακροθυμίας,της συγχώρησης στις καρδιές όλων μας. Σας κατασπαζόμεθα έναν έναν χωριστά και όλους μαζί μέσα  στο ζεστό σπήλαιο της Αγίας Βηθλεέμ  στη φάτνη του Χριστού μας.

Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές άμα γίνουμε εμείς ο καθρέφτης όπου βλέπει ο άλλος το πρόσωπό του και αυτός ο καθρέφτης είναι χαρούμενος,δεν μπορεί παρά να δει και εκείνος κάτι τι δηλαδή τον Χριστό.Τρία πράγματα χρειαζόμαστε και αυτά τα έφερε η γέννηση και φέτος του Χριστού μας, πρώτον πίστη,δεύτερον πίστη,τρίτον πίστη.Από το Φιλάγριον Όρος των Ερυθρών, που Φυσάνε όλοι οι άνεμοι αλλά δε μας παίρνουν, και το μικρό Μοναστηράκι του Προφήτη Ηλία,ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος και η συνοδεία μου σας χαιρετούμε.

                                                   Χριστός Ετέχθη!Αμήν 

Ιδιαιτέρως χαιρετούμε και ευχαριστούμε τους αδελφούς μας,που στηρίζουν την χωρίς υπερηφάνεια μικρή μας προσπάθεια να ακουστεί ο πνευματικός λόγος το «ειπέ Αββά» στα πέρατα του κόσμου.Τους αδελφούς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,στο Ηνωμένο Βασίλειο,στην Γαλλία,στην Γερμανία,στην Φιλανδία,στην Ρωσία,στην Αλβανία,στην Βουλγαρία, στην Νότια Κορέα, στο Χονγκ Κονγκ, στον Καναδά,την Τσεχία,την Αυστρία,και στην πικραμένη μας Ελληνικοτάτη Κύπρο μας.

Η γέννηση του Θεανθρώπου όπου έγινε άνθρωπος από ευσπλαχνία και ελεημοσύνη για να φθάση τον άνθρωπο στην αρχαία μακαριότητα,δίδοντας του την δυνατότητα να θεωθή και αυτός.Από τη Μάνα Παναγιά που ξέρει μόνο να πονά και να αγαπά,από τη Μάνα Ελλάδα τις πιο ζεστές μας ευχές,παρμένες από την καρδιά του Χριστού, του Χριστού της φάτνης της ταπείνωσης.

                                                      Χριστός Ετέχθη!

                               αδελφοί μου πολύτιμοι,έτη πολλά κι ευλογημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας εδώ

Διαβάστηκαν περισσότερο..