Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Οσίου Μελετίου του Νέου του Κτίτορος.


                           

Το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ και ώρα 20:30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία διά την έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους (Αρχή της Ινδίκτου) και επί τη Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Μελετίου του και Κτίτορος της Ιεράς Μονής.

 

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα προσφερθεί κέρασμα.

Την Κυριακή το πρωί 1 Σεπτεμβρίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Η ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό θα γίνει το Σάββατο 

7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 το πρωί.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση Ιερών Ακολουθιών.


                                                                       


Το Σάββατο 24 Αυγούστου το πρωί και ώρα 6:00 έως 8:30 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου 15/8/2024.



                                                  


Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ερυθρών επί τη Εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.Πλήθος κόσμου συμμετείχε και με την τιμητική Παρουσία του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλίας κ. Αρμοδίου Δρίκου. Το αναλόγιο διακόνισαν οι Πατέρες με τη συμμετοχή νέων,αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο τους ύμνους προς την Μητέρα του Θεού. Ο Γέροντας Δωρόθεος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής ευχήθηκε σε όλους τους Προσκυνητές πνευματική προκοπή διά των Σωστικών Πρεσβειών της Θεοτόκου της Παραμυθίας,και ευχαρίστησε Ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο για την παρουσία του και την στήριξή του στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής όλο αυτό τον καιρό που έχει αναλάβει τα νέα του καθήκοντα,του ανέφερε ακόμη ότι πρώτη φορά δήμαρχος της περιοχής συμμετέχει στην αγρυπνία προς Τιμήν της Παναγίας μας της Παραμυθίας, και του ευχήθηκε  η Κυρία Θεοτόκος να τον σκεπάζει και να τον δυναμώνει στο δύσκολο έργο του. Μετά το πέρας της αγρυπνίας προσφέρθηκε φαγητό και κεράσματα σε όλους τους Προσκυνητές. 

Επόμενη αγρυπνία θα είναι το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 20:30 επί τη Εορτή του Κτήτορος της Ιεράς Μονής Οσίου Μελετίου. 

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία λόγω της αγρυπνίας.



Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.



Την Κυριακή 11 Αυγούστου το απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως της Παναγίας και περίπου ώρα 19:00 θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Μυστήριο που διακηρύχθηκε από τον Απόστολο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο :
«Είναι κανείς άρρωστος; Καλέστε τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, ας προσευχηθούν πάνω του και ας τον αλείψουν με λάδι στο όνομα του Κυρίου. Και η προσευχή της πίστεως θα σώσει τον άρρωστο, και ο Κύριος θα τον αναστήσει, και αν έχει κάνει αμαρτίες, θα συγχωρεθούν» (Ιακώβου 5:14-15).
Κατά τη διάρκεια του Ιερού Μυστηρίου θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Βίντεο από την Ιερά Αγρυπνία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 6/8/2024

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο ένα μικρό απόσπασμα από την αγρυπνία της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

      

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ιερά Αγρυπνία.



 Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Θα τελεστεί την Δευτέρα 4 Αυγούστου και ώρα 20:30 το βράδυ. Μετά το πέρας της Αγρυπνίας θα προσφερθεί η Αρτοκλασία, τα ευλογημένα σταφύλια και κέρασμα σε όλους τους Προσκυνητές.

Διαβάστηκαν περισσότερο..