Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών διά το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.




Την Πέμπτη  1 Αυγούστου το πρωί και ώρα 6:00 Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα και κάθε απόγευμα θα τελείται στις 17:30 η Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια η Παράκληση της Παναγίας.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου το πρωί 6:00 έως  8:30 Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί 7:00 έως 9:00 Θεία Λειτουργία.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου το βράδυ και ώρα 20:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου το πρωί 6:00 έως  8:30 Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου το πρωί 7:00 έως 9:00 Θεία Λειτουργία.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου το βράδυ και ώρα 20:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου το πρωί 6:00 έως  8:30 Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου το πρωί 7:00 έως 9:00 Θεία Λειτουργία.


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ιερά Αγρυπνία.

 


Την Τρίτη 30 Ιουλίου το βράδυ και ώρα 20:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Αγίου Ιωσήφ Αριμαθαίας κηδευτού του Κυρίου.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση.



Παρασκευή 19 Ιουλίου Παραμονή της Εορτής του Προφήτου Ηλιού και ώρα 18:00 το απόγευμα για όποιον δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Ερυθρές. Για κράτηση θέσεων στην νεωκόρο του Ιερού Ναού κ.Ιουλία.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής 19~20 Ιουλίου 2024.


Παρασκευή 19 Ιουλίου το απόγευμα και ώρα 18:30 υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Θαυματουργού,η τέλεσις του Αγιασμού και η ευλόγησις των άρτων.


Στη συνέχεια και ώρα 20:30 έναρξις ολονυχτίου Αγρυπνίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Π.κ´Σ. Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων

Εννοείται πως δεν θα τελεσθεί άλλη Θεία Λειτουργία το πρωί.

Σάββατο 20 Ιουλίου το απόγευμα και ώρα 18:00 Κτητορικό Μνημόσυνο και η Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων Γερ.Προκοπίου.

Κυριακή 21 Ιουλίου το Πρωί και ώρα 7:00 έως 9:00 Θεία λειτουργία και κέρασμα στο Αρχονταρίκι.
Το απόγευμα και ώρα 18:30 η Ακολουθία του Εσπερινού και η  Μεγάλη Λιτανεία της Εικόνος του Προφήτου Ηλιού και η ευλόγησις των άρτων. Κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και λήξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων.


Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ιερά Αγρυπνία επί τη Συνάξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων.

 Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μυρινίου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη Συνάξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ερυθρών Γέρ. Δωροθέου,και Πατέρων που διακόνησαν το αναλόγιο κατα το Αγιορείτικο Τυπικό και έψαλλαν με το ανάλογο ύφος. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νικόδημος Αγιατριαδίτης παρέθεσε τράπεζα για όλους,ευχόμενος διά των πρεσβειών των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων και του χρόνου να Εορτάσουμε και να Πανηγυρίσουμε με υγεία, και να λάβουμε τη χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού και την Πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.



Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

«Ἀφῆστε τὰ παιδιὰ νὰ ἔλθουν σ’ ἐμὲ καὶ μὴ τὰ ἐμποδίζετε».(βίντεο)

 «Ἀφῆστε τὰ παιδιὰ νὰ ἔλθουν σ’ ἐμὲ καὶ μὴ τὰ ἐμποδίζετε· διότι σὲ τέτοιους ἀνήκει ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ὅποιος δὲν δεχθῇ τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ σὰν ἕνα παιδί, δὲν θὰ μπῇ σ’ αὐτήν».

Οι πιο μικροί προσκυνητές επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά σήμερα το πρωΐ 5 Ιουλίου 2024 γεμίζοντας με αγγελικές φωνές και την γλυκιά παρουσία τους την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών.

 Η υπεύθυνη κ.Αναστασία Θ.Λουκά μαζί με βοηθούς συνοδούς απο τον Παιδικό Σταθμό στη Θήβα Tom & Jerry κατέφθασαν μαζί με τους μικρούς προσκυνητές προσφέροντας μεγαλη χαρά στους Πατέρες όπου αφού ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν πέρασαν στην αυλή κεράσθηκαν,τραγούδησαν και παίξανε παιχνίδια.Τέλος ως ευλογία ο Γέροντας τους χάρισε από μία Εικόνα του Οσίου Μελετίου κτήτωρος της Ιεράς Μονής και τους αποχαιρέτησε με την ευχή σύντομα να ξανάρθουν. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με φωτοστιγμές από την επίσκεψη των μικρών προσκυνητών.



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών.


Τ
ην Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί και ώρα 6:00 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτου.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου Εορτή της Αγίας Κυριακής  το πρωί 7:00 έως 9:00 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Διαβάστηκαν περισσότερο..